Punkt A poruszając się ruchem jednostajnie opóźnionym przebył w ciągu czasu t1 =
olka: Punkt A poruszając się ruchem jednostajnie opóźnionym przebył w ciągu
czasu t1 = 2s odległość s1 = 24m, a w ciągu następnego czasu t2 = 4s
odległość s2 = 24m. Znajdź prędkość początkową punktu A oraz jego
opóźnienie.
Jak obliczyć w tym zadaniu prędkość początkową?
Znalazłam opóźnienie (−1m/s)
| | 12−6 | | 6 | |
a= |
| = |
| =1m/s (przyspieszenie) −−−> opóźnienie=−1m/s |
| | 2+4 | | 6 | |
15 lis 15:56
sushi_ gg6397228:
m/s to jest predkosc, a nie opóźnienie
15 lis 16:01
olka: m/s2 − to jest opóźnienie?
15 lis 16:06
olka: czy możliwe jest to, że prędkość początkowa wynosi 22m/s?
15 lis 16:15
olka: ?
15 lis 16:42
olka: Mógłby ktoś pomóc?
15 lis 20:29
Nasajem: Opóźnienie wynosi 2m/s2 . Obliczysz to z ukladu rownan na s1 i s2. Predkosc koncowa policz z
wzoru Vo= (s1−at12/2)/t1 + at1 = 14m/s
I to nie możliwe ze Vo = 22
27 lis 20:50
Nasajem: Opóźnienie wynosi 2m/s2 . Obliczysz to z ukladu rownan na s1 i s2. Predkosc koncowa policz z
wzoru Vo= (s1−at12/2)/t1 + at1 = 14m/s
I to nie możliwe ze Vo = 22
27 lis 20:51