prosze o rozw.
ola: wskaz wielomian rowny wielomianowi w(x)=x4+(3x2)2
a)p(x)=9x2+x4
b)p(x)=4x4
c)p(x)=10x4
d)p(x)=9x8
15 lis 15:14
sushi_ gg6397228:
ile to jest 3x2 * 3x2=...
15 lis 15:16
ola: 9x2
chcialam sie upewnic czy mam dobrze
15 lis 15:18
sushi_ gg6397228:
3*x*x *3*x*x =...
15 lis 15:21
ola: czyli ktore w koncu ?
15 lis 15:28
sushi_ gg6397228:
zapisalem, wiec nie obliczylas tego poprawnie−−> czekam na wynik
15 lis 15:32
,: c
15 lis 15:33
ola: 10x4
15 lis 15:35
ola: c) tak ?
15 lis 15:46
sushi_ gg6397228:
przeciez juz Ktos byl taki madry i podal odpowiedz
15 lis 15:56