Statystyka
Tyrla: Sredni wiek druzyny koszykowki liczacej 13 zawodnikow wynosi 26 lat. Do tej druzyny doszlo
dwoch mlodych zawodnikow i wtedy srednia druzyny wyniosla 25 lat. Ile lat mieli nowo przyjeci
zawodnicy jezeli jeden z nich jest o rok mlodszy od drugiego ?
15 lis 15:09
Tyrla: Moze jakas podpowiedz
15 lis 15:21
sushi_ gg6397228:
zapisz wzor na srednia
15 lis 15:24
Tyrla: Wiem jaki jest wzor na srednia
15 lis 15:25
sushi_ gg6397228:
to go zapisz tutaj
15 lis 15:27
15 lis 15:29
sushi_ gg6397228:
teraz uzyj swoich danych do zapisania pierwszego zdania (dotyczy zapisania wzoru)
15 lis 15:30
zzz: 2x+339=25*15
2x=36
x=18
Jeden z zawodników ma 18, a drugi 19 lat.
15 lis 15:30