matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..
Basia:
wyznacz dziedzine funkcji:
√
x+1
a) f(x)=
x−1
b) f(x)= e
x
2
+4x−
√
x
log(x
2
+3)
c) f(x)=
x
2
−3x
x
3
−1
d) f(x)=
√
(cale wyrazenie pod pierwiastkiem)
x
2
−x
15 lis 14:43
Aga:
a)x≠1 i x+1≥0
15 lis 14:44
Basia:
Dziekuje,ale jak wtedy wyglada rozwiazanie? D=<−1,+
∞
) ?
15 lis 14:51