Granice funkcji
rix: Oblicz granice funkcji
x→0
wskazówka: 1−cosx=2sin
2x2
Sprowadziłem do postaci
x→0
Jakieś nakierowanie co dalej? ; )
15 lis 13:46
sushi_ gg6397228:
licznik jest źle zapisany−−> nie wiadomo co tam jest
15 lis 13:47
rix: Eee mi wyświetla wszystko poprawnie
15 lis 13:50
rix: W liczniku jest iloczyn dwójki i dwadratu sinusa o argumencie "kwadrat sinusa o argumencie x
przez 2". Chyba że źle to sprowadziłem
15 lis 13:52
rix: A jeśli chodzi o licznik głównego polecenia (tego na samej górze) to jest dobrze zapisany. Tam
jest jeden minus cos o argumencie "1 minus cosinus o argumencie x"
15 lis 13:53
sushi_ gg6397228:
1−cos(1−cos x) ==> przeciez to sie kupy nie trzyma ?/
15 lis 13:54
rix: Zadanie 2. przykład t)
https

/mail−attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=d977c5a5ad&
view=att&th=13318279f50c0e52&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B
P−w
aqJLLptlG4H96NsC9n
e&sadet=1321360086771&sads=rAHiyq8qhmulY8jql4gmK7lJ2AA&sadssc=1
15 lis 13:57
rix: https: //mail−attachment.googleusercontent.com/attachment?ui=2&ik=d977c5a5ad
&view=att&th=13318279f50c0e52&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9BP−
waqJLLptlG4H96NsC9ne&sadet=1321360086771&sads=rAHiyq8qhmulY8jql4gmK7lJ2AA&sadssc=1
Spację usunąć po https
15 lis 13:57
15 lis 14:04
rix: Ok, zrobiłem wszystko oprócz tego przykładu z cosinusami.
A więc znajdzie się jakaś rada/wskazówka?
15 lis 14:16
rix: Halo?
15 lis 18:01