z góry wielkie dzięki za pomoc
luked: Rozwiąż nierówność x2 + y2 < 4
15 lis 10:29
sushi_ gg6397228:
masz wnetrze koła (x−a)2 +(y−b)2 < r2
15 lis 10:31
luked: dzięki, a nie da się jakoś inaczej, nawet jeśli szkoda zachodu.
15 lis 10:33
sushi_ gg6397228:
narysuj okrąg, weź do reki kredki i pomaluj wnetrze −−> to bedzie rozwiazanie
15 lis 10:38
Jolanta: x2+y2=r2 równanie okręgu o środku w punkcie przeciecia współrzędnych układu
czyli x=0 i y=0
x2+y2=4 to równanie okręgu o środku x=0 y=0 r=2
okrag nie ma wnętrza ale koło ma
x2+y2<4 to wnętrze koła( ale bez okregu) o środku x=0 y=0 promien=2
x2+y2≤4 to całe koło
15 lis 10:59
wik: i narysuj ten brzeg kola linia przerywana
15 lis 11:25
luked: dzięki
15 lis 12:39
AS:
Zbiór (x,y) spełniający nierówności
−2 < x < 2 i −√4 − x2 < y < √4 − x2
15 lis 12:47