kąt
yoyo: skąd mam wiedziec ze tg180
o równa się 0
15 lis 09:03
Aga: Obliczyć .
lub pamiętać
00 900 1800 2700 3600 ...
0 nie istnieje 0 nie istnieje 0
15 lis 09:10
yoyo: A w jaki sposób moge go obliczyć ?
15 lis 09:11
Aga:

| | y | |
Z definicji w układzie współrzędnych tgα= |
| |
| | x | |
Na drugim ramieniu kąta wybierasz punkt P, np P=(−4,0)
15 lis 09:20
Aga:

| | y | |
Z definicji w układzie współrzędnych tgα= |
| |
| | x | |
Na drugim ramieniu kąta wybierasz punkt P, np P=(−4,0)
15 lis 09:21
yoyo: Dziękuje

Miłego dnia
15 lis 09:24