POMOCY !!!!!!
zoska: Bardzo proszę o pomoc !
log
2t+log
23t−log
2t=
odp. a. log
23t
2 b.3log
2t c. 2log
2t d. log
2(t+3t)
jaka jest setna cyfra po przecinku liczby 2,9(1234)?
Nie proszę o gotowe odpowiedzi tylko o objaśnienie jak te zadania obliczyć

!
POMÓŻCIE

14 lis 23:44
Eta:
1/ żadna z odp: nie pasuje ( sprawdź , czy dobrze przepisałaś przykład
15 lis 00:09
Eta:
2/ 2, 9 (1234) czyli grupa w okresie musi powtórzyć się 24 razy
24*4= 96 i przed przecinkiem jest 9 zatem zostają jeszcze 123
zatem ostatnią setną cyfrą po przecinku jest 3
15 lis 00:14
zoska: Przepraszam strzeliłam byka

log
2t
2+log
23t−log
2t=
15 lis 00:30
Eta:
odp:a)
| | t2*3t | |
bo log2 |
| = log2(3t2) |
| | t | |
15 lis 00:37
zoska: Eta możesz mi to objaśnić jak chłop krowie na rowie

!
bo w ogóle nie mam pojęcia o czym piszesz
grupa w okresie to chyba to (1234)? i skąd wiesz że musi się powtórzyć 24 razy?
Proszę o szerszy obraz

!
DZIĘKI

15 lis 00:38
Eta:
Hmmm

wszystkich miejsc po przecinku ma być 100
jedno zajmuje dziewiątka , czyli zostaje 99 miejsc po cztery ( 1234)
i masz 99:4 = 24 i 3 reszta → że tą resztą są; 123 → że ostatnia to
3
Czy teraz już jasne?
15 lis 00:42
Eta:
15 lis 00:53
zoska: o jej kamień z serca

DZIĘKI
15 lis 00:56
Eta:
Serce zostaw dla facetów

Powodzenia i miłych snów
15 lis 01:02