matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PIEKNA
PIEKNA:
Proszę o pomoc!
1
Jeśli w zadaniu wychodzi mo cosα=−
to jak zobaczyć jaki to jest kąt? Dotyczy to
2
trójkąta!
14 lis 23:31
Daromir:
Jest to kąt 120 stopni. −
1
2
= − sin 30 = cos (90+30)
14 lis 23:34