wykładnicza, co z 36 ?
ewka: 16x 4x+2 − 36 = 0
14 lis 23:05
ewka: między 16 a 4 ma byc +
14 lis 23:06
ewka: 
))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
14 lis 23:07
Godzio:
A co Ty chcesz od 36

4
2x + 16 * 4
x − 36 = 0 4
x = t
>0
t
2 + 16t − 36 = 0 i licz
14 lis 23:08
Daromir: Podstaw t=4x.
14 lis 23:09
Eta:
4x= t , t>0 16x= (4x)2= t2
t2+16t−36−0
dokończ.............. pamiętaj t >0
14 lis 23:09
Eta:
Znów ........ "lawina"
14 lis 23:10
ewka: hm, a skad to 16 * 4 ?
14 lis 23:10
Eta:
4x+2 = 4x*42= 4x*16= 16*4x
14 lis 23:12
ewka: juz czaję, dzięki !
14 lis 23:13
Eta:
I o to chodzi
14 lis 23:14