HElp!!
MIki: Ej pomozcie!
Rozwiąż równania i nierówności:
a) 3x+1 + 3x−1 = 30
b) cosx + 12 = 0
14 lis 22:50
Aga: an+m=an*am
14 lis 22:51
MIki: ?
14 lis 22:54
ICSP: Aga w jaki sposób to twierdzenie ma mu pomóc?
a)3
x+1 + 3
x−1 = 30
3
x = 9
x = 2
14 lis 22:57
konrad: chodzi o to byś zastosował tą właściwość w pierwszym równaniu
14 lis 22:57
ICSP: | | 1 | | 2π | | 2π | |
b) cosx = − |
| ⇔ x = |
| + 2kπ v x = − |
| + 2kπ ; k∊ Z |
| | 2 | | 3 | | 3 | |
14 lis 22:57
14 lis 22:58
Aga: Pomóżcie= rozwiążcie.
14 lis 23:01