matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ind.
myszkaaa PROSZE O POMOC:
ciąg ( a
n
) jest określony wzorem rekurencyjnym : a
1
= 0 { a
n+1
= a
n
- 1 - 2n wykaż indukcyjnie że a
n
= 1 - n
2
dla n≥1
17 mar 18:37
myszkaaa:
17 mar 19:34