matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
WYKAZ ZE
mala:
wykaż że log
6
2
2 + log
6
2
3 + 2log
6
2 * log
6
3 = 1
14 lis 20:30
ICSP:
L = log
6
2
2 + 2log
6
2*log
6
3 + log
6
2
3 = (log
6
2 + log
6
3)
2
= (log
6
6)
2
= 1
2
= 1 = P c.n.u.
14 lis 20:40