matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż nierówność
pwl:
Rozwiąż nierówność
√
x−2
< 8−x
14 lis 19:47
dero2005:
√
x−2
< 8 − x |
2
x − 2 < 64 − 16x + x
2
−x
2
− 17x − 66 < 0 Δ = 25
√
Δ
= 5 x
1
= −6 x
2
= −11 x ∊ (−∞ , −11) ∪ (−6 , ∞)
14 lis 21:21
konrad:
dero, zapomniałeś o dziedzinie
14 lis 21:23
ICSP:
zrobiłem już ten przykład tutaj:
https://matematykaszkolna.pl/forum/111044.html
14 lis 21:25