matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
mala:
a)log
2
5 * log
5
8 b) log0,3 * log
0
,
3
10
14 lis 19:34
Eta:
1
log
2
5=
log
5
8= log
5
2
3
= 3log
5
2
log
5
2
1
a)=
*3log
5
2= .... po uproszczeniu = 3
log
5
2
b) podobnie
14 lis 19:37