oblicz
mala: oblicz
log396 − log105
wychodzi mi 7 ,mam racje?
14 lis 19:24
krystek: Tak
14 lis 19:26
ICSP:
14 lis 19:26
Kamil: Witam
Przerabiam akurat logarytmy i mogę prosić o rozwiązanie tego przykładu ,bo nie wiem skąd te
7.

/
14 lis 19:37
mala: = 6log39 − 5log10 = 6*2 − 5 = 7
14 lis 19:38
krystek: a znasz wzór nloga=logan?
14 lis 19:39
Eta:
log
39
6= log
33
12= 12log
3= 12
log10
5= 5log10= 5
12−5= ?
14 lis 19:39
Kamil: aha dzięki
14 lis 19:40
krystek: lublog3312−5log(10)=12−5=7
14 lis 19:42