matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
marta16184:
Prosta l ma równanie y=2x-11. Wskaż równanie prostej równoległej do l . Dziękuje
17 mar 18:18
tim:
Proste aby były równoległe muszą mieć ten sam x. Więc y = 2x-11 y
równoległa
= 2x .... [c.d. obojętny]
17 mar 18:19