Bardzo Porsze o Pomoc
kl 2 Michal: 3.Sprawdź, czy istnieje kąt α taki, że cosα = 2/3 i ctgα = 4. Odpowiedź uzasadnij.
4. Sprawdź, czy liczba a = sin1560° cos(−1200°) + 0,75 tg(− 150°) jest liczbą wymierną.
5. Wiedząc, że 0°≤ α ≤ 360° , sinα < 0 oraz 4tg α = 3sin2 α + 3 cos2 α ,
a) oblicz tg ? ,
b) zaznacz w układzie wspołrzędnych kąt ? i podaj wspołrzędne dowolnego punktu, rożnego od
początku układu wspołrzędnych, ktory leży na końcowym ramieniu tego kąta.
Prosze o Pomoc
14 lis 19:10
14 lis 19:12
kl 2 Michal: z jedynki wyszlo mi 5/9 i co teraz ? nie wiem co zrobic z tym Później sprawdź że cos/sin ≠
4
i te 5 zad
14 lis 19:29