matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help !!
bartosz:
bok rombu ma 10 cm a jego dluzsza przekatna 16cm oblicz promien okregu wpisanego w ten romb
14 lis 19:04
dero2005:
d
2
= cos α
a
1
sin α =
√
1−cos
2
α
=
√
1−
d
2
4a
2
=
√
4a
2
− d
2
2a
d
r =
d
2
*sin α =
√
4a
2
− d
2
4a
24
r =
5
14 lis 20:17