oblicz
mala: proszę o pomoc, oblicz wartosc wyrażenia:
a) log34 * log45 *log57 * log79
b) 101+2log5 + 8log25
14 lis 18:56
Eta:
14 lis 19:08
Eta:
wykorzysujemy wzór na zamianę podstaw logarytmu
| | log35 | |
to: log45= |
| itd.... |
| | log34 | |
14 lis 19:10
ICSP: buuu
Eta takie fajne zadanko mi zabrałaś
14 lis 19:13
Eta:
b) alogab= b
101*102log5= 10 *10log52= 10*52= 10*25=....
podobnie: 8log25= 23log25= 2log253 = 53= ...
dodaj obydwa wyniki ....
14 lis 19:15
Eta:
Buuuu ...

nie wiedziałam ,że się na nie rzucisz
14 lis 19:16
ICSP: rzadko spotykane więc ciekawe

Miałem nawet małe problemy, które skończyły się gdy wyjąłem kartkę
14 lis 19:17
mala: jestescie wielcy, dzieki
14 lis 19:23
ICSP: Eta jest wielka. Ja na razie dopiero się uczę.
14 lis 19:24