matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki jest zbiór wartości funkcji y=U{x^2+x}{x^2-x+1}
krzysiek:
Jaki jest zbiór wartości funkcji
x
2
+x
y=
x
2
−x+1
14 lis 17:34
krzysiek:
HELP ME
14 lis 17:56
Cwaniak:
Należy obliczyć Δ z x
2
−x +1 =0
14 lis 17:59
Cwaniak:
a później do wzoru na x1 i x2
14 lis 18:00