matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Artur:
Wiadomo ,że log
9
7 = a .Oblicz log
7
81 I mi ktoś pomoże
14 lis 17:23
Eta:
1
log
9
7=
log
7
9
1
2
log
7
9=
log
7
81= log
7
9
2
= 2*log
7
9=
a
a
14 lis 17:30
Artur:
Dział logarytmów mam za sobą ,a pierwszy raz widzę takie wzory
Można troszkę jaśniej...
14 lis 17:37
krystek:
log
7
7
zamiana podstaw.
log
7
9
14 lis 17:40
Eta:
log
b
b
1
log
a
b
=
=
log
b
a
log
b
a
14 lis 17:44
Artur:
1
log
7
9 =
a
14 lis 17:45
Artur:
a już widzę dzięki za pomoc
14 lis 17:49