pomózcie ..
Kasiaaaa.: hej .
mam jutro odpowiadać z tego.
wiem, że to jest z fizyki, ale nigdzie nie umieja mi pomóc więc pomyślałam że może wy. ; )
pierwsze wiem jak zrobić , ale wiecie jak zrobić inne? jeśli tak to proszę o wyjaśnienie.
będę bardzo wdzięczna. ; ]
14 lis 17:18
14 lis 17:18
14 lis 17:37
Kasiaaaa.: ok, czyli będzie jak ?
A − ciecz
B − gaz/ciecz
C − gaz/ciecz/c.stałe
D − gaz/c.stałe ..
kurcze to j\które to ma być w tym b i c i d ?
14 lis 17:41
hwdtel :
algorytm postępowania jest taki:najpierw trzeba się definitywnie pozbyć nie tylko z
tego forum takich bandyckich uprzywilejowanych gnojków zajeżdżających telewizją
i psychiatrią jak ty i nauczyć bydlaków społecznych manier!
14 lis 17:44
Sławek:
4)
Q=c
w•m•(t
2 – t
1)
Q = 4189,9*1*[20−(−10)] = 4189,9*1*30 = 125697 J
14 lis 17:46
Kasiaaaa.: ok dzieki za 4 a 3 ma w końcu jak byc ?
14 lis 17:50
Kasiaaaa.:
14 lis 18:09
Sławek:
A − woda
B − współistnienie wody i pary
C − lód
D − punkt potrójny wody (patrz link powyżej)
14 lis 18:10
Kasiaaaa.: ale to nie mam pisać np. ciecz, gaz, c.stałe ?
14 lis 18:23
Kasiaaaa.:
14 lis 18:40
Kasiaaaa.: a czy w 2 będzie tak ?
stan stały − |DE|
topnienie − |BC|
współistnienie cieczy i p.nasyconej − |EF|
ogrzewanie ciała stałego − |AB|
?
14 lis 18:51
Kasiaaaa.: ?
14 lis 19:49
Kasiaaaa.: tak to będzie ? ; /
14 lis 23:16