matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obilcz
mati:
Wyznacz liczbę x wiedząc że 4
log
2
x
=25 Po obliczeniach wychodzi mi x
2
= 6,25 czyli x= − 2,5 lub x= 2,5 Czy mam dobrze
Bardzo ,bardzo proszę o odpowiedź
14 lis 17:15
krystek:
2
log
2
x
=25⇒2
log
2
x
2
=25⇒x
2
=25⇒ x=5lub x=−5 ale D uwzględnij
14 lis 17:21
mati:
już widzę błąd ,dzięki za pomoc
14 lis 17:28