matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki równania U{x^3+4x^2-x-4}{x^2+2x-3}=0
krzysiek:
Jakie pierwiastki ma to równanie?
x
3
+4x
2
−x−4
=0
x
2
+2x−3
14 lis 16:45
ICSP:
x = − 4 v x = −1
14 lis 16:46
krystek:
x
3
+4x
2
−x−4=0 i X
2
+2x−3≠0 X
2
(x+4)−(x+4)=0⇒...
14 lis 16:49