Narysuj wykres funkcji .
Nico: Narysuj wykres funkcji :
y=x+1
y=2x−2
14 lis 15:53
krystek: I co ,tabelki nie chce sie ułozyć;lub znaleźć punktów przecęcia z osiami?
14 lis 16:44
Nico: Nie wiem jak to zrobić . −.−
14 lis 17:20
RB: Narysuj układ współrzędnych, zaznacz oś x, y i daj jednostke. Następnie podstaw za x dowolną
wartość np 2, to wyjdzie Ci ze y=3, czyli masz juz jeden punkt i szukasz drugiego, za x daj 4
i bedziesz miec ze y=5. Jak bedziesz miala dwa punkty to linią prostą "przejedź" przez nie i
masz narysowany wykres y=x+1
14 lis 17:24