rownanie
zombie: Rozwiązaniem równania moduł z 2x − 4 = 0 jest {−2;2}. a dlaczego? dlaczego powinno sie to
rozpisac tak: 2x−4=0 a nie 2x+4=0

? i jeszcze jedna rzecz: kiedy sie pisze ze cos sie rowna
np 2 lub −2

kiedy sie pisze to −2

?
14 lis 14:27
sushi_ gg6397228:
zapisz aby to mialo rece i nogi | ..| klawisz jest obok entera
14 lis 14:30
Basia: no to rozwiąż teraz te równania, które napisałeś (wylicz x)
drugiego pytania nie rozumiem
14 lis 14:30
zombie: |2x − 4| = 0
1.pytanie: dlaczego powinno sie zapisac 2x−4=0 i to rozwiązać
2.pytanie: tam wyjdzie 2 lub −2{−2;2} i chodzi mi o to kiedy sie pisze to LUB.czemu nie ma
samego rozwiązania 2?
14 lis 14:33