f.wykladnicza
stokrotka: 7
x+&
(−1x)−8=0
jakies pomysly
14 lis 13:25
stokrotka: 7x+71−x−8=0
14 lis 13:26
sushi_ gg6397228:
rozpisz
7
x= t i t >0
14 lis 13:28
14 lis 13:43
sushi_ gg6397228:
ile to jest 71= ...
14 lis 13:45
stokrotka: 7
14 lis 13:56
anita: Stokrotka mozesz napisac ile Ci wyszło m w tym równaniu z sinx
14 lis 13:58
sushi_ gg6397228:
| | t | |
to co robi tam t w liczniku ułamka |
| |
| | tx | |
| | t | |
oraz t + |
| − 8=0 wszystko na czerwono−−> do BANI podstawiono |
| | tx | |
przeciez podalem
7x=t
14 lis 13:59
stokrotka: ok, widze blad. x ∊ {0,1}mi wyszlo
14 lis 14:08