Reguła de L’Hospitala
Magda: Dlaczego :
wiem że to z reguły de L’Hospitala ale chodzi o to że mi po wyliczeniu pochodnych pozostało
| | ex | | 1 | |
|
| i jak dla mnie granica powinna wyglądać |
| a jednak jest to błędna odp  |
| | cos2x*2 | | 0 | |
14 lis 09:34
b.: cos0=1, więc granica jest 1/2
14 lis 09:37
Magda: | | 1−cosx | | sinx | |
aaa rzeczywiście... ok  dzięki. a jeśli lim x→0 |
| =lim x→0 |
| |
| | x2 | | 2x | |
i również wynik powinien być 1/2 a sin0=0
14 lis 09:43
gwiazda: Ale jeszcze raz musisz policzyc pochodna bo masz 00 dalej.
14 lis 09:50
Magda: ahaaaa ok to juz czaje
14 lis 09:55