funkcje
Frezja: Funkcja f(x) = 3 do potęgi x :
A. jest malejąca i ma miejsca zerowe
B. jest malejąca i nie ma miejsc zerowych
C. jest rosnąca i ma miejsca zerowe
D. jest rosnąca i nie ma miejsc zerowych
13 lis 22:53
13 lis 22:56
ala: 3−4
14 maj 01:05
14 maj 05:51
Mariusz:
f(x)=3x
f'(x)=3xln(3)
Czy funkcja może być malejąca ?
Funkcja f(x) jest ciągła
limx→−∞ f(x)=0
limx→∞ f(x)=∞
Czy funkcja f(x) może mieć miejsca zerowe ?
14 maj 09:33
Janek191:

Odp. D
Patrz też na wykres funkcji f
14 maj 09:47
Krzysiek: Post z 2011r . Pewnie odpiszse
14 maj 14:16