matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
JohnnyB:
Wykaż, że liczba: 1/log
2
6 + 1/log
3
6 jest naturalna. Z góry dziękuje za pomoc
13 lis 21:30
Aga:
wskazówka
1
=log
b
a
log
a
b
13 lis 21:38
ICSP:
1
1
+
= log
6
2 + log
6
3 = log
6
(2*3) = log
6
6 = 1
log
2
6
log
3
6
13 lis 21:38