..
Karolina: nie kwadratowym tylko wzorkami skroconego mnozenia 0 = 8t − t2 − 4 ?
13 lis 19:50
konrad: nie rozumiem Twojego pytania
13 lis 19:54
Karolina: obliczyc t ale nie rownaniem kwadratowym
13 lis 19:57
Andrzej: t2−8t+4=0
t2−8t+16−12 = 0
(t−4)2 = 12
t−4 = √12 lub t−4 = −√12
t = 4 + √12 lub t = 4 − √12
t = 4 + 2√3 lub t = 4 − 2√3
13 lis 20:01
konrad: A czemu nie?
13 lis 20:01
Karolina: dlatego, że jeszcze nie miałam równan kwadratowych, dziękuję Andrzeju
13 lis 20:15
konrad: To trochę dziwne według mnie, że uczą was już równań kwadratowych, ale nie mieliście delty itd.
13 lis 20:16
Karolina: nie ucza nas jeszcze rownan kwadratowych. to fizyka, tak wyszlo w zadaniu i wolalam to rownanie
ominac
13 lis 20:19
konrad: Aha
13 lis 20:20