matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
Gabi:
obliczyć całkę: ∫tg
2
xdx jak wtedy się to liczy ?
13 lis 19:17
AS:
1
Wykorzystaj tożsamość: tg
2
x = 1 +
cos
2
x
13 lis 19:27
Aga:
sin
2
x
1−cos
2
x
1
tg
2
x=
=
=
−1
cos
2
x
cos
2
x
cos
2
x
13 lis 19:36