zadanie z matmy (tekstowe)
casper hare: Kran A napełnia zbiornik w ciągu 4 godzin,a kran B w ciagu 6 godzin.W jakim czasie napełnią ten
zbiornik jednocześnie krany A I B.
Błagam dla mnie to kosmos.Mieć tylko 2 rzeczy w zadaniu i z tego coś wyliczyć.
Z góry dziękuje Damian.
13 lis 18:54
x: | | 5 | | 12 | |
1: |
| = |
| =2 godziny 24min |
| | 12 | | 5 | |
13 lis 18:59
casper hare: Dzięki

Wszystko rozumiem tylko to 1:5/12 to chodzi o to ,że to jest 1h czyli 60 min tak ?
13 lis 19:03
x: | | 1 | | 12 | | 2 | |
Wydajność liczona jest w jednostkach [ |
| ] czyli 1: |
| =2 |
| godziny |
| | h | | 5 | | 5 | |
13 lis 19:08
x: | | 5 | | 12 | | 2 | |
Źle napisałem powinno być 1: |
| = |
| =2 |
| |
| | 12 | | 5 | | 5 | |
13 lis 19:21
casper hare: Ok dzięki wielkie
13 lis 20:06