Zadanie z potęgami
Sara:
| | 216−2112 | |
Wychodzi mi równanie |
| i jak to dalej uprościć. |
| | 4*1114*2114 | |
Dziękuję za jakąkolwiek pomoc.
13 lis 18:51
Sara: help!
13 lis 19:59
Jolanta: licznik=3
3*2
15−(2*3*7)
12=3
3*2
15−2
12*3
12*7
12=2
12(2
3*3
3−3
12*7
12)=
mianownik=(2
4*3
3)
14=2
56*3
42
| | 33(23−39*712 | | 23−39*712 | |
= |
| = |
| =dalej pomysłu nie mam |
| | 244*342 | | 244*339 | |
464:2
232:2
116:2
58:2
27
13 lis 20:28
x: 464:2
232:2
116:2
58:2
29
13 lis 20:43
Jolanta: jasne,ale plama
13 lis 20:46
x: | 33(23−39*712) | | 63−2112 | |
| = |
| |
| 244*2914 | | 24*23214 | |
prościej nie potrafię
13 lis 21:06