matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian na czynniki.
olka:
Rozłóż wielomian na czynniki: a) x
3
+3x
2
−9x−27=0 b)x
3
−5x
2
−2x+10=0 c)2x
3
+8x=5x
2
+20 d)x
5
+x
2
=8x+8
1
1
e)2x
4
+x
3
=
x+
4
8
1
f)x
4
−
x=0
27
g)x
5
−8x
3
+16x=0
13 lis 18:48
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/118.html
13 lis 18:50
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1689.html
13 lis 18:50