rozwiąż równiania
ag: problem z podstawami
−(x
2+10x+25) =

(x
2+10x+25)−1 =

jak pozbyc sie minusa?
13 lis 18:35
kachamacha: jakie równania?
13 lis 18:36
ag: po prostu jak pozbyc sie minusa i tyle
13 lis 18:38
ag: ref
13 lis 18:54
casper hare: jak jest minus przed nawiasem to zmieniają sie znaki w działaniu w nawiasie.Nie wiem czego
trzeba sie tu pozybc.
Bedzie chyba tak : −x
2−10x−25=
13 lis 18:56
casper hare: nie chce wprowadzać w błąd ale tak mi się wydaje
13 lis 18:56
Basia:
− cokolwiek = cosik /*(−1)
cokolwiek = − cosik
13 lis 18:57
casper hare: basia albo ktos inny błagam pomóż mi z moim zadaniem z kranem

Proszę!
13 lis 18:59