matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
hendrik:
w czworokącie wypukłym ABCD przekątne AC i BD przecinają się w punkcie E .Dane są pola trzech trójkątów Pbce=15 Pecd=5 Paed=10 oblicz pole czworokąta ABCD
13 lis 18:32
hendrik:
proszę o pomoc.
13 lis 18:34