matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie
Zośka:
Rozwiąż równanie (x+3)*(x−2)=(x−2)*(2x+4)
13 lis 18:28
ss:
na jedna strone przenieś i wyciagnij przed nawias (x−2): (x−2)(x+3−2x−4)=0 (x−2)(−x−1)=0 x=2 , x=−1
13 lis 18:29