s
Latwe: Ktos mi wytliumaczy jak to z tym pierwiastowaniem jest?
Nie wiem jak to "wypierwiastkowac"
4√8 czy tez
8√4 moze mi to ktos wytlumaczyc jak to
sie robi

?
17 mar 14:37
Eta:
Otrzymasz wartość przybliżoną:
4√8 = √√8 = √ 2√2 = √2*1,41 = √2,82 ≈1,68
8√4 = 4√√4 =4√2= √1,41 ≈1,19
17 mar 14:45
Eta:
Poprawię wyraźniej ostatnie
4√2 =√√2 = √1,41 ≈1,19
17 mar 14:48
Latwe: zapomnialem dopisac ze mam do doprowadzic do 2 z potega i niebardzo wiem jak to zrobic,
sry za pytania mozer latwe ale dopiero jestem w 2 gimnazjum
17 mar 14:59
Eta:
Nooo! to zmienia postać! ach ... z Wami

czemu od razu nie piszesz porzadnej treść?
4√8 = 8
1/4 = (2
3)
1/4 = 2
3*1/4 = 2
3/4
8√4= (2
2)
1/8 = 2
2*1/8 = 2
1/4
17 mar 15:13