oblicz obwód rombu w którym krótsza przekątna ma długość 26
Piotrek: oblicz obwód rombu w którym krótsza przekątna ma długość 26 cm a promień okręgu wpisanego ma
długość 12 cm.
13 lis 16:53
Piotrek: Bardzo proszę o pomoc.
13 lis 16:54
Eta:

a >0
h= 2r= 24
z tw. Pitagorasa w ΔEBD wyznacz "x"
i z ΔAED wyznacz "a"
Ob= 4a=....
13 lis 17:04
Piotrek: wielkie dzięki życie mi ratujesz
13 lis 17:14
Eta:
13 lis 17:15
mawer: jak obliczyc ten drugi trojkat? Z pitagorasa nie wychodzi?
12 wrz 17:14
mawer: juz ogarnelam
12 wrz 17:24
Lillyn: Jak obliczyć a?
16 gru 14:58