matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PYTANIE
Selene:
Pytanie, nie zadanie. Dlaczego: a
3
= 6
√
6
a =
√
6
Nie rozumiem tego..
13 lis 16:53
konrad:
bo
√
6
3
=
√
6
*
√
6
*
√
6
=6*
√
6
=6
√
6
13 lis 16:56
Selene:
Bóg zapłać
13 lis 17:06