Układ równań
Bianca: Rozwiąż uklład równań i wykonaj ilustracje graficzną tego układu równań:
{(x+1)
2+(x−5)
2=0
{−x−y−3=0
To miała byc jedna klamra

.mam pytanie czy dobrze myślę.Mianowicie czy najpierw z pierwszego
równania obliczam delte i miejsca zerowe i rysuje parabole.Drugie równanie to f liniowa wiec
licze miejce zerowe,robię tabelkę i nanoszę na wykres z parabolą powstałą "linię" i
rozwiazanie to punkt przeciecia?
13 lis 16:47
kachamacha: pierwsze to okrąg,drugie to funkcja liniowa czyli ilustracją będą te dwie krzywe−mogą się
przeciąć albo nie
13 lis 16:49
Bianca: ups,acha.nie chcę Ciebie zadreczac ale jak w takim razie zrobic to z okregiem?sama komus
pomagam zaliczyć matematyke i stąd taki natłok pytań:(szkołe skończylam dawno i nie pamietam
juz bardzo dużo,sama sie uczę wlasnie by móc nauczyc kogoś kto tego bardzo potrzebuje

wasze
forum jest świetne i bardzo pomocne−sorki za prywate

i dziekuje za pomoc
13 lis 16:54
kachamacha: czyli nie robić dalej?
13 lis 16:57
Bianca: tak,proszę
13 lis 17:00
Bianca: tzn.tak jeśli możesz to prosze pomoz,
13 lis 17:01
kachamacha: okrąg o srodku S(−1,5) r=0 czyli chodzi tu tylko punkt o współrzednych (−1,5)
podstawiasz do równania −x−y−3=0 czyli
pod x=−1, pod y=5
zatem
1−5−3=0
−7=0 fałsz a więc nie ma punktów wspólnych,brak rozwiązan
graficznie−rysujesz punkt i tę prostą (y=−x−3) , punkt powinien leżeć gdzieś poza prostą
13 lis 17:04
Bianca: juz wszystko rozumiem,dzięki wielkie za poświęcony czas

pozdrawiam serdecznie
13 lis 17:10
kachamacha:
13 lis 17:16
ak1: W pierwszym nie widzę równania okręgu gdzie jest wsp. y
13 lis 17:18
kachamacha: jeeeeeeeeeeeeeeeezu−faktycznie


!
Bianca jestes jeszcze?
13 lis 17:20
Bianca: jestem teraz,wiec co to jest?
15 lis 16:09