matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż układ równań
mamut:
Rozwiąż układ równań: a)z trzema niewiadomymi 2y+1 = −z − 2/3x 2x + 3y − z=4 3x + 2y +z =1/3 b) z czterema niewiadomymi a+b+c+d=10 a−b+c−d=−2 a+b−c−d=−4 a+b+c−d=2 proszę o wytłumaczenie krok po kroku jak to obliczyć
13 lis 16:14
mamut:
halo
13 lis 16:30