matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole całkowite stożka
ktoś:
tworzaca stożka ma dł 12 i tworzy z wysokością kąt 30 stopni . oblicz pole powierzchni całkowitej stożka
13 lis 15:44
dero2005:
l = 12
r
1
= sin 30
o
=
l
2
r = 6 P
c
= πr(r+l) = 108π [j
2
]
13 lis 17:57