nie jestem pewny wyników , prosze o sprawdzenie
michał: Witam , chciałbym żeby ktoś sprawdził wyniki , bo wydaje mi się że jakieś dziwne
wychodzą.
Wierzchołki trójkąta maja wspołrzedne A = (-1,-2) B=(5,-1) C=(2, 5). Znajdz równanie
prostej przechodzącej przez :
a) pkt A i równoległej do boku BC [mi wyszło y = -2x -4]
b)środek odcinka AB i równoległej do boku AC [ mi wyszło y=2 1/3a - 4 1/6b]
c)środek odcinka BC i prostopadlej do boku AC [ mi wyszło y= -3/7x + 12/7]
17 mar 08:42
Bogdan:
Sprawdzone.
Nie wysyłaj dwa razy tego samego postu.
17 mar 10:52