matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja g jest określona wzorem
zielona:
Funkcja g jest określona wzorem g(x) = 3
x
+3
−x
uzasadnij ze jesli liczby a,b sa przeciwne to g(a)=g)b)
13 lis 15:33
Aga:
b=−a g(a)=3
a
+3
−a
g(b)=g(−a)=3
−a
+3
−(−a)
=3
−a
+3
a
g(a)=g(b) c.n.u.
13 lis 15:39