matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCYY
Stokrotka:
Wykaż że x jest liczbą całkowitą gdy z: a) x=log
5
125−2log
5
5 b) x=log
2
7
9
+log
2
7
243+log
2
7
3
8
c)x=log2+log
1
2
+log
3
3
1
3
+log3 d)x=log625+log1,6
13 lis 15:31