matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij że liczba
zielona:
Uzasadnij że liczba 2
19
* 7
13
jest wieksza od liczby 2
13
* 7
15
13 lis 15:20
Eta:
a=2
6
*2
13
*7
13
= 64*(2*7)
13
=
64
*14
13
b= 2
13
*7
13
*7
2
= (2*7)
13
*49=
49
*14
13
a>b c.n.u
13 lis 15:26