matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY
Uczen:
Prosze pomocy.
https://matematykaszkolna.pl/forum/110705.html
13 lis 14:29
kuba ;):
prosze o napiasanie zadania 7.10 z "prosto do matury" kl1
13 lis 16:57
kachamacha:
cos α=2/3 a ctg α=4 2
2
+x
2
=3
2
4+x
2
=9 x=
√
5
2
czyli ctgα =
a więc nie ma takiego α
√
5
13 lis 17:01